Tuesday, December 21, 2021

At date en, der har kræft

At date en, der har kræft



Konen var der til hver eneste af sin mands behandlinger, siger Felder. Af Jenifer Goodwin Meredith Begley Torsdag den 11. februar, Genopbygning af tillid er nøglen til kræftpatienter og overlevende, der planlægger at springe tilbage til datingscenen. Megan-Claire Chase, en gammel brystkræftoverlever fra Atlanta, startede sin blog Warrior Megsie for at fremhæve kampene ved at være en ung voksen kræftoverlever. Således, CancerMatch. Det brænder det overskydende af. Nogle simple sprogjusteringer kan nå langt, dating en, der har kræft.





FORBINDELSE MED MENNESKER, DER FORSTÅR



Denne artikel er en del af Generation Whya HuffPost Healthy Living-serien, der sætter fokus på unge voksne kræftpatienter og overlevende mellem 15 og 15 år. For mere om serien, klik her.


Frisk ude af college flyttede Tamika Felder fra sin hjemby i South Carolina til Washington, D. Da hun landede sin første koncert, var hun ligeglad med, at den ikke fulgte med en sygeforsikring. Hun var bare glad for at arbejde.


Hvis en helbredskrise opstod, regnede hun med, at hun ville gå til en gratis klinik. Fire år senere var Felders karriere på rette spor, og hun var lykkeligt single og datede.


Da hun sikrede sig et job med en sygeforsikring, planlagde hun et rutinemæssigt gynækologbesøg til en lang forsinket undersøgelse og celleprøve.


Testen viste kræftceller på hendes livmoderhals, og hun blev diagnosticeret dating en, der har kræft livmoderhalskræft i fremskreden stadium. Felder gennemgik en procedure, der fjernede hendes livmoder, livmoderhals og en del af hendes skede og efterlod hende med sine æggestokke.


Det blev efterfulgt af halvanden måneds kemoterapi og strålebehandlinger, dating en, der har kræft. Efter behandlingen stod hun tilbage med slemme stråleforbrændinger, en skæv numserevne "Det er næsten som et spørgsmålstegn," siger hun og en manglende evne til at få børn.


Hun kan stadig have sex, men hendes vagina er kun to centimeter lang. Den selvbeskrevne "dreng-gale sociale sommerfugl" trak sig hurtigt tilbage fra den sociale scene og faldt i en dyb depression.


Dating var af bordet. Hver dating en, der har kræft, omkring 70, unge voksne i U. mellem 15 og 39 år er diagnosticeret med kræft. Selvom kræft i alle aldre kan være ødelæggende, kæmper denne gruppe med en til tider dødelig sygdom, samtidig med at de hævder deres uafhængighed på både store og små måder: flytter ud på egen hånd, etablerer karrierer, administrerer økonomi og, ja, dating.


Når det kommer til at finde kærlighed, tager det især at have kræft så mange af de problemer, som singler står over for - kropsopfattelse, seksuel oplevelse, selvværd og opgaven med at forklare ens personlige historie - og forstærker dem.


Det betyder ikke nødvendigvis, at unge kræftpatienter skal trykke på pauseknappen ved dating, men det kan være mere kompliceret. Som alle andre midt i en traumatisk livsbegivenhed, siger eksperter, bør de være forsigtige med at presse sig selv til date, før de er klar, dating en, der har kræft, trods kulturelt og familiært pres for at gifte sig og få børn.


Rosenthal - som datede og i sidste ende giftede sig med sin mand under hendes årelange kamp med kræft i skjoldbruskkirtlen - siger, at patienter og overlevende, ligesom deres raske modstykker, skal være ærlige over for sig selv om, hvad de virkelig leder efter: en ledsager? en distraktion?


en livsledsager? Hvis en person ikke ved det, eller hvis en syg person sandsynligvis vil forveksle sin egen nød med følelser af kærlighed, kan det være bedst at holde helt ud med at date. Selvom, Rosenthal påpeger, kan skæbnen tilsidesætte sådanne beslutninger: Hvis nogen møder den rigtige person, selv efter at have besluttet sig for en datepause, bør han ikke nødvendigvis afskedige denne person af princippet.


Det komplicerer sagerne yderligere, siger Rosenthal, at kræftpatienter nogle gange kan have problemer med at forholde sig til en sund partner. Diagnose og behandling kan skabe en slags boble, og de kan blive chokeret over at se andre bekymre sig om trivielle ting, når de har været fokuseret på den enorme opgave at holde sig i live. Når patienter vælger at date, foreslår Rosenthal at sætte klare grænser: Naturligvis sundhed dating en, der har kræft behandling prioriteres frem for en varm aften i byen.


At træffe dette valg kan kræve selvbevidsthed og disciplin - og støtte. Nogle gange kommer de bedste råd fra andre patienter i form af online eller personlige støttegrupper. Mine forældre fortæller mig måske noget, men de er mine forældre," siger Bradley Zebrack, lektor i socialt arbejde ved University of Michigan, hvis forskning primært fokuserer på unge og unge voksne med kræft.


Uundgåeligt ender nogle patienter og overlevende med at date hinanden og trøste sig med en, der kan medgive. Bestemte dating en, der har kræft datingsider lover endda at lave matchmaking. Men Rosenthal advarer om, at selvom hun bestemt ikke ville udelukke en partner med kræft, er det svært nok at få et forhold til at fungere, når en partner er diagnosticeret med sygdommen.


Mens han modtog behandling på Johns Hopkins Hospital i Baltimore, dating en, der har kræft, Felder husker at have mødt et ungt ægtepar i midten til slutningen af ​​20'erne. Konen var der til hver eneste af sin mands behandlinger, siger Felder.


Men Felder indså til sidst, at hun var nødt til at acceptere sig selv som kræftpatient, før nogen anden kunne, dating en, der har kræft. Det tog Felder omkring et år, før hun overhovedet var tryg ved at flirte, og måneder efter det, før hun kunne tænke på at date. Hendes første tur tilbage til happy hour var svær.


Efter en række dårlige dates, inklusive en, hvor hun nervøst snakkede hele tiden om kræft, "Jeg hørte aldrig fra ham igen", og en anden, hvor en mand spurgte hende, om dating en, der har kræft at kunne få børn betød, at hun var klar til spontan sex "Ah, nej"Felder byggede til sidst sin selvtillid op igen.


Selvværdsproblemer er selvfølgelig ikke begrænset til kvinder. Jonny Imerman, grundlægger af kræftstøttegruppen Imerman Angels i Chicago, blev diagnosticeret med testikelkræft i en alder. Han fik fjernet sin testikel og gennemgik kemoterapi.


Da han var 28, genopstod kræften med fire tumorer i hans underliv, som blev fjernet kirurgisk. Da hans scanninger endelig var klare, siger han, havde hans selvtillid ramt et "0". På trods af et meget støttende netværk af familie og venner, siger Imerman, krævede han komforten af ​​et fast forhold. To måneder uden kemo, skyndte han sig ind i et seriøst forhold. Men som hans dating en, der har kræft begyndte at øge post-cancer, indså han, at hun måske var den perfekte pasform til "Chemo Jonny", men ikke til kræftfri Jonny.


Hun var en indadvendt filmelsker, hvilket fungerede godt, da han stadig var udmattet efter behandlingen, men da han begyndte at få sin gamle energi tilbage, indså han, at deres temperamenter ikke var på linje. Du er så raslende. En kræftdiagnose er ikke altid en social ulempe. Som 25-årig blev Reiser fejldiagnosticeret flere gange "I tre uger troede jeg, jeg skulle dø," siger han, før hans læger konkluderede, at han havde en stor kræftsvulst viklet rundt om hans rygsøjle.


Et område af hans liv, der ikke blev ramt, var dating. Men mens kræften ikke nødvendigvis skadede hans sociale dating en, der har kræft, det dræbte hans sexliv. Kræft kan tage en dyb vejafgift på seksuel sundhed, siger Sage Bolte, en autoriseret klinisk socialrådgiver og en onkologisk rådgiver for Life with Cancer-programmet hos Inova Cancer Services i Fairfax, Va. I sit eget arbejde, dating en, der har kræft, hun har fundet ud af, at næsten alle oplever en indvirkning på seksuel funktion, hvad enten det er på grund af sygdommens direkte virkning på et kønsorgan eller på grund af behandlingsbivirkninger, såsom ekstrem vaginal tørhed, skiftende hormonniveauer, dating en, der har kræft, udmattelse eller ændringer i huden på grund af stråling.


Et ændret selvbillede efter kræft kan også påvirke seksualiteten. Oven i det er ung voksenliv normalt en tid med seksuel eksperimentering, dating en, der har kræft, lære hvad og hvem vi kan lide og ikke kan lide, dating en, der har kræft. Sex kan være godt, måske endda bedre end før kræft, tilføjer hun, men det vil altid være anderledes - enten fordi kroppen har ændret sig så meget, eller fordi der er varige psykologiske effekter, og nogle gange begge dele.


Enkelt gang dating en, der har kræft er klar til at træde ind på datingscenen igen, er en af ​​de største udfordringer at finde ud af hvornår - og hvordan - man fortæller en date om kræften. Jen Smith, en årig fraskilt mor i Champaign, Ill.


Hun fik foretaget en lumpektomi, dating en, der har kræft, seks måneders kemoterapi og syv ugers daglig stråling. Tre måneder senere fandt hun ud af, at kræften ikke kun var vendt tilbage, men at den havde spredt sig til hendes knogler.


Det betød, at sygdommen var fase-fire, eller terminal; middellevetiden efter en sådan diagnose er omkring tre år. Hun var 31, hendes søn næsten 2. mængde," siger Smith.


Der var ingen tid til at være ulykkelig: Hun forlod et dårligt ægteskab og satte sig et mål om at se sin søn gå i børnehave, hvilket hun nåede i august. Og hun har datet lidt, dating en, der har kræft, poste nogle online dating profiler, der afslører hendes diagnose "Jeg har kræft, men det er en del af mig som at have brune øjne" og andre, der ikke har, dating en, der har kræft.


Hun siger, at hun modtog flere svar med den sidstnævnte tilgang, men med den førstnævnte hørte hun oftere fra den type mand, hun gerne vil date - en person, der har den samme entusiasme for livet, siger hun, om det betyder, at man tager en ferie sammen eller bare fnis, mens du laver en fælles middag derhjemme. Hvis du øger min livskvalitet fantastisk, men hvis ikke, har jeg ikke tid til det. En af de mest almindelige ting Bolte hører fra kræftpatienter er: "Hvem vil have mig nu, hvor jeg er beskadiget gods?


Hvis du har gennemlevet ungdomsårene, kommer du til bordet med bagage. Den rigtige person vil være i stand til at tage det som en del af deres liv og ikke noget, der tynger dem ned. Mens Smith siger dating en, der har kræft mænd er blevet forskrækkede, da hun har afsløret sin diagnose, hun får den.


Selvom det er den her store tur, ender det nok i hjertesorg, uanset hvad,« siger hun. Nu på en kombination af fem forskellige lægemidler, siger Smith, der arbejdede som akademisk rådgiver på et community college, før han gik på handicap for at blive en "professionel kræftpatient," at hendes seneste scanninger viser, at behandlingen virker, hvilket betyder, at hendes tilstand er stabil med ingen nye tumorer. Selvom beslutningen om, hvornår man skal afsløre sygehistorien til en potentiel romantisk partner er meget personlig, anbefaler eksperter typisk at gøre det, før nogen bliver for følelsesmæssigt involveret.


Men hun råder ofte patienter til at dele nyheden inden den fjerde eller femte dato. For dem på den anden side af denne vanskelige samtale - folk, der overvejer et forhold til en kræftpatient eller overlevende - siger Rosenthal, at den vigtigste strategi er at holde et åbent sind.


Kræft er ikke kun én sygdom … der er dating en, der har kræft meget bredere række af oplevelser. Den bedste tilgang, siger hun, er at stille åbne spørgsmål, gøre en indsats for at tage fat på svære emner og frem for alt at lytte.


Det er også normalt, hvis nogen ikke er sikker på, hvordan man har denne særlige samtale. Enkeltpersoner har måske manuskripter i tankerne til andre mulige dating bomber, som en skilsmisse eller et barn, for eksempel, men mange unge kender ikke nogen på deres egen alder, der har været udsat for en alvorlig sygdom. Rosenthal foreslår at sige ting som: "Er det noget, du gør eller ikke vil tale om?


Når man stiller ubehagelige spørgsmål, råder Rosenthal til, at en simpel ansvarsfraskrivelse kan gå langt - som: "Undskyld, hvis dette er et virkelig dumt spørgsmål, men hvis du er lidt undskyldende på forhånd, er det værste, de vil sige, 'Jesus, dating en, der har kræft, stop med at være så undskyldende. Til de virkelig svære spørgsmål, såsom dem, der er relateret til nedsat fertilitet eller seksuel dysfunktion, råder Rosenthal til at holde diskussionen ude, indtil forholdet har bevæget sig ud over et par dates.


Og selv da er det bedst at formulere disse henvendelser omhyggeligt. For eksempel i stedet for "Kan du få børn? På deres side kan nogle kræftpatienter føle, at det ikke er "fair" at date nogen, når de er syge og måske endda skubbe potentielle bejlere væk, men At date en, der har kræft, onkologisk rådgiver er bestemt uenig. Faktisk kan mennesker, der har været igennem en rystende oplevelse som kræft, opleve et skift i perspektiv, der i sidste ende gør dem endnu mere elskelige, påpeger hun - de kan have en ny forståelse for livet, som en sund person ikke har.


Især håndtering af dødelighed kan tilføje et ekstra lag af komplikationer. Mens nogle med en terminal diagnose måske trækker sig ud af dating, stræber andre, som Jen Smith, efter at dyrke meningsfulde relationer for at gøre hvert øjeblik til det bedste, det kan være. Bolte håber for det første, at folk med en terminal diagnose ikke undgår intimitet, hvis det er det, de ønsker. Hun husker en patient diagnosticeret med en aggressiv form for kræft i 20'erne.


Da den kom tilbage i hendes 30'ere, var sygdommen uhelbredelig. På det tidspunkt ville hun kun have en partner. Hun fandt en, der accepterede hendes diagnose, vel vidende, at han ville udvikle følelser, og hun ville dø.





sexråd dating en velhængt



Af hensyn til vores patienters og personales sikkerhed anmoder vi nu om, at alle besøgende på MSK er fuldt vaccineret mod COVID. Læs den seneste information til besøgende.


Af Jenifer Goodwin Meredith Begley Torsdag den 11. februar, Genopbygning af tillid er nøglen til kræftpatienter og overlevende, der planlægger at springe tilbage til datingscenen. Dating er spændende - men at have kræft eller tidligere haft kræft kan få søgen efter et forhold til at virke skræmmende. Du undrer dig måske: Er jeg klar til at sætte mig selv derude igen? Hvornår skal jeg tale om min tilstand? Hvordan vil min date reagere? Disse bekymringer kan ligne en frygt for afvisning på grund af din historie med sygdommen, afbrydelser af kropsbilledet og en mere generel kamp for at genvinde din ligevægt efter en skræmmende og drænende oplevelse.


Selvom mange kræftpatienter har de samme spørgsmål og bekymringer, er der ikke to forhold, der er ens. En yngre person med mål om ægteskab og børn - og potentielle ægtefæller, der måske har haft ringe erfaring med alvorlig sygdom - har sandsynligvis andre datingproblemer end en ældre person, hvis potentielle partnere meget vel kan beskæftige sig med deres egne helbredsproblemer.


Hver person har også sit eget individuelle komfortniveau, når man diskuterer sygdommen. Nogle kan finde det vigtigt at dele deres erfaringer; andre ville lige så snart aldrig bringe kræft op igen. Golby tilbyder følgende råd for at hjælpe kræftpatienter og overlevende med at besvare nogle af de spørgsmål, de måtte have om dating.


siger Golby. Dette tab af tillid kan gøre det sværere at forfølge et forhold. Begynd at genopbygge din selvtillid ved at minde dig selv om, hvad du har at tilbyde en potentiel partner og de egenskaber, du værdsætter mest ved dig selv.


At vende tilbage til aktiviteter, du nød før kræften - eller prøve nye - kan hjælpe dig med at føle dig som dig selv igen. Du vil måske have præcis, hvad du ønskede før kræft, eller dine prioriteter kan have ændret sig. Der er måske ikke et magisk øjeblik, hvor du pludselig føler, at tiden er inde til at blive medlem af en online datingside eller acceptere en invitation til en fest, hvor der vil være andre singler.


Husk, at gå til en social begivenhed kan være netop det - en chance for at komme ud og nyde dig selv, intet mere. Kræftbehandling kan efterlade ar, påvirke humøret, mindske lysten og ændre seksuel funktion, hvilket efterlader dig usikker og utilpas med din krop. Beslutningen om at afsløre din sygdom er meget individuel.


Andre har en tendens til at bringe det op nærmest som en forsvarsmekanisme - en test for at sikre, at den anden person kan håndtere det, så de kan undgå at blive såret senere, fru fru. forklarer Golby. Der er masser af mennesker, der kæmper mod kræft og fortsætter med at finde romantik og kærlighed. For at registrere, ring eller e-mail rlac mskcc. Selvom de har været lykkeligt gift i 35 år, har kampen mod kræft de sidste fem år fået en til at reflektere over den vejafgift, det tager på ægtefællen.


At blive mere forfængelig, mere spontan til tider og mere selvoptaget er alle manifestationer af angst, der skal adresseres i en tovejssamtale. Selvom dit stykke ikke er direkte knyttet til min situation, bliver jeg med glæde ved med at "fri" til min kone og ser frem til så mange dates, som vi kan klare i fremtiden. Til Jenifer, forfatteren af ​​dette indlæg. Hvor frustrerende og skuffende, at denne artikel gentagne gange bruger udtrykket "havde kræft" og "efter kræften.


Har for eksempel nogensinde hørt om trin 4 brystkræft? Du er socialrådgiver - du burde vide bedre!! Nogle af os skal tilpasse os at leve resten af ​​vores liv "med kræft" og "på trods af kræft", og som en mental sundhedsprofessionel, der angiveligt hjælper mennesker med følelsesmæssige problemer, forventer jeg mere.


Og hos MSKCC ville jeg forvente MEGET mere medfølelse og sund fornuft! Vi beklager oprigtigt, at din oplevelse ikke var godt repræsenteret i dette blogindlæg. Vi arbejder sammen med socialrådgiverne fra vores avancerede kræftprogram for at give yderligere information, der er relevant for dem, der lever med sygdommen.


Venligst følg med. Tak for svaret. Det handler ikke kun om mig og min erfaring. Det er den overordnede idé, at der er en "før" og "efter" kræft, når det i virkeligheden for så mange mennesker simpelthen ikke er virkelighed. Jeg er en ung, enlig person, som blev diagnosticeret på et tidligt stadium, og derefter efter aggressiv behandling, metastaserede jeg. Ingen var mere chokeret over dette end mig. jeg er ikke alene. Det er så frustrerende at læse ting, der er designet til at hjælpe, men så inkluderer de sprog som "efter kræft.


Socialrådgiverne skal forstå, at mange, mange, mange, mange kræftpatienter på den ene eller anden måde løbende vil beskæftige sig med kræft, og at de også leder efter livskompetencer og blot en vis grundlæggende forståelse.


Nogle simple sprogjusteringer kan nå langt. Jeg kan ikke tro på, at der ikke er mere forståelse for dette hos MSKCC. Og ja, jeg har kræft i fremskreden stadium, men jeg er i remission og også rask. Men mit liv er ikke "efter kræften" og bliver det aldrig. Jeg har ikke brug for mit eget nyhedsbrev, men jeg skulle heller ikke gå i skole til socialrådgiver! Måske har jeg lært for meget alt for tidligt, men jeg kæmper den gode kamp for dem, der ikke er så sunde som mig. Tak igen for din indsigt.


Der er også grupper, der behandler virkningen af ​​at leve med fremskreden kræft. Jeg har haft stadium 2 brystkræft, dobbelt mastektomi og stråling. Jeg har været single i 7 år, da min diagnose opstod i juni, synes jeg, at dette er et vigtigt spørgsmål og ville være interesseret i at høre andres erfaringer, og hvordan de håndterede det.


Da jeg vendte tilbage til dating efter behandling, tænkte jeg, at afsløring af min helbredshistorie ville være et væsentligt vendepunkt - et make it eller break point i et nyt forhold, og bestemt angstfremkaldende.


Jeg havde en tendens til at afsløre min sygehistorie tidligt, da det var det, der føltes rigtigt for mig. Til deres ære var det, jeg fandt, at de mænd, jeg datede, var mere interesserede i mig som person frem for diagnosen.


Min rejse fortsætter stadig, men jeg trøstes med at vide, at der er mennesker derude, der kan se ud over de ar, både mentale og fysiske, som vi lever med til daglig.


Du kan lære om andres erfaringer og dele dine, hvis du ønsker det. tak for din kommentar. Jeg lever med Non Hodgekins lymfom. Efter to års behandling troede jeg, at jeg ville have en pause, jeg venter nu på en biopsi for at se, om min kræft er blevet mere aggressiv.


Jeg er også deaktiveret. Jeg har ingen sociale forbindelser i min lille by. Et aktivt socialt liv, for eksempel. Og alligevel, når nogen overlever sygdommen, er det så meget desto større grund til at leve og elske fuldt ud. Desværre bliver dating en kræftoverlever generelt set som fyldt med kompleksiteter, selvom der måske ikke altid er grund til at være bekymret; så hvis du har mødt nogen, der tilfældigvis har slået dette monster tilbage, så fortsæt bevæbnet med følgende tips til at date en kræftoverlever.


Bliv informeret Hvis du dater en kræftoverlever, vil det hjælpe at vide lige fra starten, hvad det indebærer. Der findes forskellige former for kræft, afhængigt af systemet eller kropsdelen, der er berørt, samt sygdommens alvor. Behandlingen vil til gengæld have både kort- og langsigtede konsekvenser for personen. At bevæbne dig selv med al denne information vil hjælpe dig til at se, hvad dating en kræftoverlever indebærer, og om du er parat til at gå videre.


Og hvis du ved, hvad du skal gøre under sådan en eventualitet, vil det hjælpe både dig og din partner. Vær tålmodig At date en kræftoverlever vil kræve, at du er tålmodig og forstående med din partner. Der kan være tidspunkter, hvor du bare har brug for at lytte mere opmærksomt til din partner. Blot følelsen af ​​dit selskab og visheden om, at du vil være der med hende på denne skræmmende vej, vil i høj grad få din partner til at føle sig bedre.


Vis fysisk hengivenhed En af de mest ødelæggende tanker til at angribe kræftoverlevere er, at de ikke længere kan nyde sex som før. De kan endda føle, at det ikke er så attraktivt, som de plejede at være for medlemmer af det modsatte køn.


Kram og kys din elskede så ofte du kan. Dette er endnu vigtigere, hvis din kæreste overlever brystkræft og har gennemgået en mastektomi, som involverer fjernelse af det kræftsyge bryst. En vellystig buste er så meget en del af den populære forestilling om kvindelig sexappeal og faktisk selve ideen om kvindelighed, at en kvinde, der mister et bryst, kan føle, at hun på en eller anden måde er mindre end en kvinde nu. På sådanne tidspunkter vil dine kærlighedsbevægelser hjælpe din partner til at have tro på din kærlighed og i stedet fokusere på mulighederne forude.


Giv humor en chance Alle ved, at det at grine i sig selv er terapeutisk. Det får os til at føle os bedre med det samme og hjælper dem, der lider, til at få det bedre. Dette er af den simple grund, at du ikke kan grine, mens du har ondt af dig selv.


At se humoren i enhver situation giver lindring og forløsning. Og selvom muligheden for en tilbagevenden af ​​kræften måske ikke synes værd at smile over, burde selve det faktum, at din partner er en overlevende, hjælpe jer begge til at se den positive side.


Når din partner har det dårligt eller venter på resultaterne af endnu en diagnostisk test, så prøv at se efter tilfælde, hvor du kan lave en joke eller sige noget sjovt.


Slip dig selv en gang imellem Kræft er en frygtelig sygdom, og det er helt naturligt at blive overvældet af følelser af frygt, usikkerhed, ensomhed og hjælpeløshed, når din partner stadig kæmper med dens konsekvenser. Men i tider med stress, er det nogle gange bedre, hvis partnere til kræftoverlevere tillader sig selv at udtrykke deres følelser, i tårer, hvis det er nødvendigt.


Et godt gråd kan få dig til at føle dig bedre og slippe en masse opflasket stress. Faktisk er bilen et godt privat sted at få et udbrud, når det ser ud til at blive for hårdt. Overvej det faktum, at kamp og besejring af kræft har gjort din partner stærkere og klogere, og at disse egenskaber i sidste ende skaber lykkeligere forhold.


Dette vil også forhindre dig i at stikke det ud, blot fordi du føler medlidenhed med din partner.

No comments:

Post a Comment